Kelder waterdicht maken

Kelder waterdicht maken

Last van lekkage, vocht en water in uw kelder? Wateroverlast of optrekkend vocht is een vervelende kwaal. Zo gaat uw energierekening omhoog, kan uw gezondheid worden aangetast door schimmels en verliest u kostbare opbergruimte. Zwapex maakt uw kelder waterdicht.

Wat is de meest voorkomende oorzaak van kelderlekkage?

Onder onze woningen staat grondwater. Dat water zorgt doorgaans niet voor problemen. Tenzij het water stijgt en boven kelderniveau komt. Door extreme regenbuien, meer bestrating en bezuiniging op waterschappen wordt de kans dat het grondwater onder uw woning ook boven kelderniveau komt groter. Is uw kelder niet waterdicht? Dan heeft u al snel te maken met een natte en vochtige kelder. Hierdoor zal de kans op schimmel en rot in de rest van uw huis toenemen. Daarom is het belangrijk om de kelder waterdicht te maken.


Kelder waterdicht maken: Wees er op tijd bij!

Wanneer u vermoedt dat u een lekkage in uw kelder hebt, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. U kunt er namelijk niet vroeg genoeg bij zijn. Een beginnende lekkage kan binnen een mum van tijd uitlopen in een volgelopen kelder. Kelderzwam is een snelgroeiende en schadelijke schimmel die zo snel mogelijk verwijderd dient te worden. Daarnaast zou het zonde zijn wanneer u dierbare of kostbare spullen moet weggooien, omdat u te laat heeft ingegrepen. Ook kunt een hoop kosten besparen door op tijd actie te ondernemen.
 

Hoe voorkomt u vochtschade in de kelder?

Vocht van buitenaf is helaas niet te voorkomen. Gelukkig heeft u het zelf ook voor een groot deel in de hand. Door middel van een goed ventilatiesysteem in uw keuken en badkamer kunt een hoop trammelant voorkomen. Dit zorgt er namelijk voor dat vochtige lucht wordt afgevoerd.

Heeft u geen ventilatiesysteem of luchtgaten in uw kelder? Zorg er dan voor dat er luchtgaten in uw kelder zijn naar buiten toe. Door preventief te handelen kunt u de kans op vochtschade terugdringen.
 

Voordelen van een waterdichte kelder

De kelder is de basis van het huis, letterlijk. Een comfortabele kelder betekent een prettige woonomgeving. Hoe fijn is het om gebruik te maken van die extra ruimte, zonder u druk te maken over schimmels en lekkage in de kelder? Daarnaast brengt een waterdichte kelder de volgende voordelen met zich mee:

  • De waarde van uw huis stijgt
  • Uw kosten in de energierekening dalen
  • Het komt uw gezondheid ten goede

 

Zwapex is specialist in het afdichten van kelders. Dankzij onze unieke technieken en vooruitstrevende kennis kunnen wij u een waterdichte kelder garanderen. Wij zijn werkzaam in heel Nederland. Zo is er altijd wel een expert bij u om de hoek!

 

Contactformulier

Snel contact

Contact

Anthonetta Kuijlstraat 35
3066 GS Rotterdam

Tel. 010 - 289 14 14
info@zwapex.nl

Postbus 8040
3009 AA Rotterdam