Over Zwapex

Over Zwapex


Historie

In 1973 richten Theo Zwanenburg en Bert Peeters Zwapex op.  In het begin gewerkt vanuit een pand aan de Prins Hendrikkade in Rotterdam-Hillegersberg.

Het jonge bedrijf profiteert optimaal van de opkomst van de prefab bouw in de jaren zestig en zeventig. Bouwen wordt steeds meer een assemblageproces waarbij de juiste afdichtings- en voegtechniek onontbeerlijk is. Al snel verhuist het bedrijf naar Berkel en Rodenrijs.

 Zwapex trekt intensief op met haar opdrachtgevers en ontwikkelt zich gaandeweg tot een kennispartner voor bouwend en installerend Nederland op het gebied van voegvullingen en afdichtingen.

Eind jaren tachtig en begin jaren negentig komt de zorg voor het milieu hoog op de politieke agenda te staan. Veel bedrijven die bodembedreigende activiteiten uitvoeren moeten voorzieningen treffen om de bodem te beschermen. Toepassing van de juiste afdichtingstechnieken is daarbij essentieel. In 1998 behaalt het bedrijf onder de naam Zwapex Milieu-afdichtingen het BRL 2369-certificaat. Daardoor kunnen opdrachtgevers Zwapex voortaan inschakelen voor het verwerken van bodembeschermende voegmassa's in vloeistofdichte verhardingsconstructies.

In 1998 verhuist Zwapex van Berkel en Rodenrijs naar de Anthonetta Kuijlstraat te Rotterdam.

Meer en meer benaderen opdrachtgevers Zwapex met het verzoek om mee te denken in oplossingen voor brandbescherming. De regelgeving wordt zo complex, dat architecten en bouwbedrijven behoefte hebben aan extern advies. Zwapex speelt hierop in door WCC Brandbescherming over te nemen.  

De huidige directie van Zwapex bestaat uit:

  •  Marco Hobbel (algemeen directeur)
  • Ton van Bohemen (productiedirecteur)

Kennis maken?

We vertellen u graag meer over ons onder het genot van een kop koffie. Komt u binnenkort bij ons langs? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier.

Snel contact

Project

Red Apple

Contact

Anthonetta Kuijlstraat 35
3066 GS Rotterdam

Tel. 010 - 289 14 14
info@zwapex.nl

Postbus 8040
3009 AA Rotterdam